15 Haziran 2023 Perşembe

Cocostar Kek Tarifi

 

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 adet kare sütlü çikolata
  • 1 adet kare bitter çikolata

    Cocostar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
  • Bir kaba yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Sütü ve vanilyayı ekliyoruz daha sonra sırasıyla un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek harcın içerisine ekliyoruz.
  • Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Kek hamurumuzu, kalıba boşaltıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra, soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzeri için; krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyelim, güzelce karıştırıyoruz.
  • Çikolata ganajı için, sıvı kremayı ve çikolatayı bir tencereye alıyoruz karıştırarak çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatıyoruz.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayıyoruz.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine döküyoruz ve 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder