Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuğu haşlamak için:
- 1 bütün tavuk
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 yemek kaşığı tuz
Pilav için:
- Haşlanıp didiklenmiş tavuk
- 3 su bardağı baldı pirinç
- 6 su bardağı tavuk suyu (başladığımız tavuğun suyu)
- 4 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı besni üzümü (büyük sarı)
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu düdüklü tencereye koyun, soğanı, tuzu ve karabiberi ekle düdüklünün max komşuna kadar suyla doldurun. 45dk / 1 saat arası düdüklünün özelliğine göre tavuğu orta ateşte güzelce haşlayın.
- Pirinçleri güzelce yıka ve kaynar suda 15-20 dk bekletin sonra süzgeçe alın suyunu iyice süzsün.
- El yakmayacak şekile gelen tavuğu didikle kenarda beklesin.
- 4 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın üzerine karabiber ve yenibahar ekleyin karıştırın.
- Üzerine tavuğun yarısını koyun; daha sonra sırayla badem,nohut, üzüm, kuş üzümü, kalan tavuğu koy ve pirinçi ilave edin, üzerine 6 bardak tavuk suyunu ekleyin.
- Üzerine tereyağı ve tuzu koyun.
- Kaynanana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en küçük ocak gözünde en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- En az yarım saat dinlendirdiler sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis edebilirsin.
- İstersen karıştırarak da servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder