22 Haziran 2023 Perşembe

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet uzun patlıcan
  • 3 adet patates
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet kapta biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sos yada 3 adet minik doğranmış domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber,
  • Kekik

Süslemek için ;

  • Dereotu ve domates

Sebzeleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup yuvarlak ince dilimler olacak şekilde doğrayalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim ve patatesler kızarana kadar patlıcanları tuzlu suda acıları çıtası için bekletelim.
  • Patatesleri kızartıp bir tabağı alalım, ardından yıkayıp kurulanmış patlıcanları kızartalım.
  • Sebzeler kızarırken başka bir tencereye 4-5 kaşık sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı ilave edelim.
  • Tavuklar suyunu çekince yemeklik doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
  • Biberler solana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra domates sosumuzu ve baharatlarımızı ilave edip 5 dakika daha pişirelim.
  • Yuvarlak küçük borcama kızarmış patlıcanları kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim.
  • Tam orta kısmınada iki üç adet patlıcan yerleştirdim.
  • Patlıcanların üzerine patatesleri yerleştirelim.
  • Onların üzerine de hazırlanmış tavuğu ilave edip patlıcanların kenardan sarkan kısımlarını tavukların üzerine doğru örtelim.
  • Bu şekilde 190-200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip daha sonrasında dilimleyerek servis edelim.
  • Dilerseniz borcamda değil de tek kişilik güveçlerde yaparak misafirlerine ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder