Dondurucuda Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana döş kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Dondurucuda Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kap içerisine yoğurt, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, toz kırmızı biber, tuz, kimyon ve karabiberi karıştıralım.
- Üzerine kıymayı ilave edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
- 5 dakika kadar yoğurduktan sonra kıymayı streç film üzerine alalım. Sıkıca kapatarak rulo şeklinde saralım.
- Hazırladığımız döneri bu şekilde buzdolabının dondurucu kısmına alarak en az 1 gece bekletelim.
- Pişireceğimiz zaman döneri dondurucudan alalım. Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyelim.
- Uygun bir tavaya çok az sıvı yağ alalım. Dilimlediğimiz dönerleri çevirerek arkalı önlü kızartalım.
- Güzelce kızaran dönerlerimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder