13 Haziran 2023 Salı

Efsane Çilekli Pasta Tarifi

 

Efsane Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta (beyaz ve sarıları ayrılmış)
  • 200 gram şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 110 gram un
  • 85 gram mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 6 çorba kaşığı sıcak su

Kreması için;

  • 3 paket sıvı krema
  • 1 paket mascarpone (labne)
  • 1 paket pişmeyen vanilya puding
  • 2 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 kg çilek
  • Çilek sos veya reçel
  • Islatmak için soğuk süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kadar

Pastanın etrafını bağlamak için;

  • 1 metre kadar kurdele 

    Efsane Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dilerseniz pandispanyamızı bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Kremasını aynı gün yapmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde çok sertleşebilir.
  • Süslemesi size kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Şahane bir pasta olup bağımlılık yapacak🥰.
  • Çilek bol iken lütfen bu pastaya bir şans verin.
  • Sevdiklerinize özel günlerinde yapabileceğiniz eşsiz bir pasta. Tabii ahududu, böğürtlen gibi başka meyvelerde kullanabilirsiniz, tercih sizin.
  • Pandispanya için, yumurtanın beyazlarını bir cimdik tuzla ve şekerin yarısı ile mutfak robotumda bembeyaz köpükleşene kadar çırptım.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerin geri kalanı ve bir tutam tuz ile 5 dakika çırptım.
  • Çırptığım yumurta sarılarına sıvı yağı sıcak suyu ilave edip hafif çırptım.
  • Elekten geçirdiğim un, mısır unu, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim ve un karışımını yumurta sarıları ile bütünleştirdim.
  • Yumurta beyazı karışımını, yumurta sarısı karışımına azar azar ilave ederek spatula ile yavaş bir şekilde karıştırarak ekledim. (sakın çırpma aleti kullanmayın).
  • 26 cm lik altına fırın kağıdı yerleştirdiğim bir kalıpa hamuru döküp, önceden 170°’de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim. ( pişme süresi her fırında farklılık gösterebilir, bunu lütfen göz önünde bulundurun)
  • 40 dakika sonunda kekin ortasına kürdan batırıp pişme kontrolü yapıp soğumaya bıraktım.
  • Daha sonra kremamızı hazırlayalım. Krema malzemelerini krema, labne ve puding tozunu mutfak robotunda kıvam alana kadar orta hızda çırpalım.
  • Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya keselim. Birinci katı kalıba yerleştirip sütle ıslatalım. Kremadan yeteri kadar yayıp üzerine çilek sos sürelim çilek serpelim. İkinci katına da aynı işlemi uygulayalım, krema-sos-çilek şeklinde.
  • Üçüncü katını da yerleştirip geri kalan kremayı pastanın tüm yüzeyine sıvayıp, yan taraflarına kedi dili bisküvilerini sıralayın.
  • Sonra hemen pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki bisküvileri tutsun ve görüntüsü daha şık olsun.
  • Pastanın üst kısmına kalan kalan çilek sosundan biraz yayıp üzerine yeşil sapları ile çilekleri sıralı bir şekilde dizip buz dolabına dinlenmeye bıraktım 3-4 saat bekledikten sonra sunuma hazırdır.
  • Servise sunarken kurdeleyi açtığımızda zaten bisküviler pastaya yapışmış oluyor, dilimlerken sorun olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder