13 Haziran 2023 Salı

Peynirli Katmer Poğaça Tarifi

 

Peynirli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 6,5 su bardağı un (kontrollü)

Arası için;

  • 175 gram tereyağı

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Peynirli Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapalım. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru eşit 12 bezeye bölelim.
  • Tezgaha hafif un serpelim ve hamurların hepsini tabak büyüklüğünde açalım.
  • Açtığımız hamurları üst üste bırakıp aralarına tereyağı sürelim.
  • Üst üste bıraktığımız hamurun hepsini birden açalım merdanenin yapışmaması için hafif un serpelim.
  • Hamuru ince olacak şekilde büyükçe açalım. Dikdörtgen açarsanız çok daha iyi olur.
  • Açtığımız hamurun uzun başına ve sonuna harç ekleyip saralım tam ortadan hamuru keselim (eğer kalın sararsanız hamuru çekiştirerek uzatın) rulo yaptığımız hamuru bıçak ile eşit şekilde keselim.
  • Ve tepsiye dizelim. Tepside 30 dakika dinlendirelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
  • Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Altı üstü kızaran katmer poğaçaları fırından çıkaralım ilk sıcaklığı geçen poğaçaları servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder