Peynirli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (10 gr)
- 6,5 su bardağı un (kontrollü)
Arası için;
- 175 gram tereyağı
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Peynirli Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapalım. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hazır olan hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru eşit 12 bezeye bölelim.
- Tezgaha hafif un serpelim ve hamurların hepsini tabak büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız hamurları üst üste bırakıp aralarına tereyağı sürelim.
- Üst üste bıraktığımız hamurun hepsini birden açalım merdanenin yapışmaması için hafif un serpelim.
- Hamuru ince olacak şekilde büyükçe açalım. Dikdörtgen açarsanız çok daha iyi olur.
- Açtığımız hamurun uzun başına ve sonuna harç ekleyip saralım tam ortadan hamuru keselim (eğer kalın sararsanız hamuru çekiştirerek uzatın) rulo yaptığımız hamuru bıçak ile eşit şekilde keselim.
- Ve tepsiye dizelim. Tepside 30 dakika dinlendirelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
- Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
- Altı üstü kızaran katmer poğaçaları fırından çıkaralım ilk sıcaklığı geçen poğaçaları servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder