El Açması Tadında Yufkadan Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
- Sos ve susam
El Açması Tadında Yufkadan Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosunu hazırlayalım.
- Geniş bir kaseye sıvı yağ, un, sirkeyi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim ve heryerini gelecek şekilde sostan sürelim.
- Yufkamızı ikiye katlayıp 4 parmak genişliğinde uzunlamasına keselim ve tekrar sosumuzdan çok az miktarda sürelim.
- Her parçanın üzerine iç harçtan bir miktar koyup muska şeklinde katlayalım.
- Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Kalan sostan böreklerimizin üzerine sürelim ve susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarsana kadar pişirelim.
Afiyet olsun🤤.
Not: sosunuz biterse sıvı yağ süre bilirsiniz böreklerin üzerine) yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımıda süre bilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder