Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 -400 gr kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 4 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 5 adet mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı domates suyu veya 3 adet rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı sıcak su
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim.
- Daha sonra patateslerimizi ve biberlerimizi güzelce doğrayalım .
- Ardından kızgın bir yağın içerisinde önce patlıcanlarımızı kızartalım ve havlu kağıt serdiğimiz bir tabağın içerisine alalım .
- Ardından küp küp doğranmış olduğumuz patatesleri aynı şekilde kızartalım ve yine aynı şekilde tabağımıza alalım biberleri de aynı şekilde kızarttıktan sonra onları da tabağın içerisine alalım .
- Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etlerimizi kızgın tavada tamamen suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Ardından içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyelim ve 2 dakika kadar da bu şekilde kavuralım .
- Daha sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı güzelce ekleyip soğanlarımızı kavuralım ve mantarlarımızı da ekleyerek mantarlarımızı da kavurduktan sonra bu karışımı da patatesli karışımımızın içerisine dökelim.
- Bu arada sosumuzu hazırlayalım sosumuz için salçamızı ve baharatlarımızı küçük bir tencereye alalım içerisine domates sosu veya rendelemiş olduğunuz 3 adet domatesi ekleyelim.
- Ardından ocakta güzelce kavurmaya başlayalım ve içerisine şöyle bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyelim ve sosumuzu 5 dakika kadar kaynatalım.
- Patatesli karışımımızın üzerine bu sosumuzu dökelim daha sonra 200 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika kadar yemeğimizi pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder