19 Haziran 2023 Pazartesi

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın,kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu ekleyin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi de sütle birlikte bir kapta çırparak hazırlayıp buzdolabına koyalım.
  • Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser veya tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  • Sıvı malzemeleri (sıvı yağ ve süt) ilave edin ve karıştırın.
  • Elenmiş un, haşhaş, irmik, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
  • Yağlanmış fırın kabınıza harcı alın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar 180 derecede pişirin.
  • Revaniyi fırından alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra (2-3 dakika) şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çekince krem şantiyi güzelce yayın. Üzerindeki süslemeler tamamen size kalmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder