Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 damla taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın,kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu ekleyin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi de sütle birlikte bir kapta çırparak hazırlayıp buzdolabına koyalım.
- Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser veya tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Sıvı malzemeleri (sıvı yağ ve süt) ilave edin ve karıştırın.
- Elenmiş un, haşhaş, irmik, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabınıza harcı alın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar 180 derecede pişirin.
- Revaniyi fırından alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra (2-3 dakika) şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti tamamen çekince krem şantiyi güzelce yayın. Üzerindeki süslemeler tamamen size kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder