Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram fettucini makarna
Sosu için;
- 1 paket kültür mantarı
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 1 tutam taze fesleğen
- Yarım su bardağı parmesan peynir
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fettucini Alfredo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremalı sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ile zeytinyağı tavaya alınıp mantarlar yüksek ateşte sotelenir.
- Ardından jülyen doğranmış tavuk göğsü ve 2 diş ezilmiş sarımsak eklenip pişirilir.
- Tavuklar piştikten sonra 1 paket krema 1 tutam fesleğen ve yarım su bardağı parmesen peynir eklenip kısık ateşte sos pişirilir. ( Ben bir kepçede makarna suyundan eklesin hafif sulu olunca çok daha güzel oluyor 💁🏻♀️)
- Makarna için diğer taraftan kaynayan suya tuz atılıp makarnalar haşlanır makarna haşlandıktan sonra süzülür (Soğuk sudan geçirmeyin) süzülen makarna sos ile buluşturulur.
- Kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine parmesan peyniri rendelenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder