11 Haziran 2023 Pazar

Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi

 

Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gram asma yaprağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • Yaprağın üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp tencereye alıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de üzerine ekleyip sıcak suyu ekliyoruz.
  • Üzerini çok fazla geçmesin. Kaynasın yiyecek kadar yumuşasın.
  • Suyuyla beraber sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder