Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt (Çay bardağım büyük boy)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 2.5 su bardağı un (tam geldi bardak ölçüm 200 ml)
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Fiyonk Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti kaynatıyoruz kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatalım soğumaya bırakalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- İlk olarak sıvı malzemeleri kabımıza alalım.
- Sonra kabartma tozu ve un ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur oluyor tezgaha alalım .
- Çok az un septim ama hiç gerek kalmadı çok güzel açıldı dikdörtgen açmaya çalışalım, kenarları düzgün olsun.
- 1 santim kalınlık yeterli sora rulet veya patates kesiciyle şeritler halinde keselim.
- Bu şeritlerinde dikdörtgen keselim, tam ortalarından tutum biraz sıkalım fiyonklar hazır.
- Derin bir tencereye yağı alalım köpürüyor çünkü pişerken ,iyice yağımız kızınca içine fiyonkları atalım iyice pişirelim.
- Yağımızın altını biraz kısalım ,sonra kevgirle alıp soğuk şerbete atalım .
- 3 dk kadar bekletip şerbeten çıkaralım servis tabağına alalım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not;dileyen az daha tuz atıp şerbete atmadan çayın yanında kızartma olarakda yapabilir kıyır kıyır oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder