2 Haziran 2023 Cuma

Fiyonk Tatlısı Tarifi

 

Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt (Çay bardağım büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2.5 su bardağı un (tam geldi bardak ölçüm 200 ml)

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Fiyonk Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti kaynatıyoruz kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatalım soğumaya bırakalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • İlk olarak sıvı malzemeleri kabımıza alalım.
  • Sonra kabartma tozu ve un ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur oluyor tezgaha alalım .
  • Çok az un septim ama hiç gerek kalmadı çok güzel açıldı dikdörtgen açmaya çalışalım, kenarları düzgün olsun.
  • 1 santim kalınlık yeterli sora rulet veya patates kesiciyle şeritler halinde keselim.
  • Bu şeritlerinde dikdörtgen keselim, tam ortalarından tutum biraz sıkalım fiyonklar hazır.
  • Derin bir tencereye yağı alalım köpürüyor çünkü pişerken ,iyice yağımız kızınca içine fiyonkları atalım iyice pişirelim.
  • Yağımızın altını biraz kısalım ,sonra kevgirle alıp soğuk şerbete atalım .
  • 3 dk kadar bekletip şerbeten çıkaralım servis tabağına alalım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not;dileyen az daha tuz atıp şerbete atmadan çayın yanında kızartma olarakda yapabilir kıyır kıyır oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder