13 Haziran 2023 Salı

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  • Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim.
  • Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  • Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  • Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
  • Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  • İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
  • Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  • Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  • Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder