Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr tavuk fileto
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 gr bamya
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Tuz pul biber bir tutam karabiber
- Küçük yarım limon suyu
Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklar kuş başı doğranıp tencereye alınarak kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
- Suyunu çektikten hemen sonra sıvı yağ, soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip bir kaç dk kavrulur doğranmış biberler ve domateste eklenip, karıştırılıp, kapağı kapatılır kısık ateşte beş dk kadar bekletilir.
- Bamyalar ayıklanıp hafif suyla yıkandıktan hemen sonra tavukların üzerine eklenip, bastırmadan bir kaç dk kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenip kapağı kapatılır orta ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder