Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- Yarım su bardağı şeker
- 200 ml krema
Krem şanti için:
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Üzeri için:
- 350 gr frambuaz
- Yarım su bardağı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle klasik trileçe keki için uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
- Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Diğer taraftan keki ıslatmak için bir kaba süt, sıvı krema ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
- Sosu için sos tenceresine frambuazı alalım. Ardından şekeri ilave edelim.
- Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
- Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Frambuaz sosunu sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra ilave ederek tekrardan karıştıralım.
- Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Bu arada pişen kekimizi fırından alalım ters çevirerek pişirme kağıdını hızlıca çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
- Ardından hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
- Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan frambuazlı sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Servis esnasında üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder