5 Haziran 2023 Pazartesi

Frambuazlı Trileçe Tarifi

 

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml krema

Krem şanti için:

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Üzeri için:

  • 350 gr frambuaz
  • Yarım su bardağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle klasik trileçe keki için uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  • Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan keki ıslatmak için bir kaba süt, sıvı krema ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
  • Sosu için sos  tenceresine frambuazı alalım. Ardından şekeri ilave edelim.
  • Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
  • Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Frambuaz sosunu sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ilave ederek tekrardan karıştıralım.
  • Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Bu arada pişen kekimizi fırından alalım ters çevirerek pişirme kağıdını hızlıca çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
  • Ardından hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
  • Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan frambuazlı sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder