Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates (soyulmuş)
- 1 su bardağı sıcak su
Ayrıca;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 2 büyük boy patlıcan
Servis için;
- İsteğe bağlı lavaş
Geleli Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar közleyin.
- Et sote için; tencerede sıvı yağı kızdıralım. Etleri ve tereyağını ekleyip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
- Bu sırada sebzeleri doğrayalım. Sırasıyla soğanı, sarımsağı, biberleri ekleyip biraz kavuralım. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
- Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın ve fırın kabına yayın.
- Ardından et soteyi patlıcanların üzerine dökelim. Üzerine çeri domatesleri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder