Hamsi Köy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilin
Üzeri için;
- Badem
- Fındık
- Ceviz
- Toz fıstık (hepsi çok yakışıyor)
Hamsi Köy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığımız pirinci 2 su bardağı suda kışık ateşte güzelce haşlıyoruz. Üzerine 1 litre sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
- Diğer tarafta bir kasede 1 su bardağı süt, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini güzelce karıştırıyoruz ve kaynayan sütlacımızın içine döküyoruz.
- Bu karışım hem sütlacımıza güzel bir kıvam verecek hem de üzeri mis gibi kızaracaktır. Son olarak sütlacı ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde paylaştırıyoruz.
- Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip ,kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye döküyoruz.
- Sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz (üzeri kızarana kadar)
- İstediğimiz şekilde üzerleri kızaran sütlaçlarımızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonrada buzdolabında soğutup üzerlerini süsleyerek servis yapıyoruz…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder