12 Haziran 2023 Pazartesi

Hamsi Köy Sütlacı Tarifi

 

Hamsi Köy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilin

Üzeri için;

  • Badem
  • Fındık
  • Ceviz
  • Toz fıstık (hepsi çok yakışıyor)

    Hamsi Köy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkadığımız pirinci 2 su bardağı suda kışık ateşte güzelce haşlıyoruz. Üzerine 1 litre sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta bir kasede 1 su bardağı süt, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini güzelce karıştırıyoruz ve kaynayan sütlacımızın içine döküyoruz.
  • Bu karışım hem sütlacımıza güzel bir kıvam verecek hem de üzeri mis gibi kızaracaktır. Son olarak sütlacı ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde paylaştırıyoruz.
  • Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip ,kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye döküyoruz.
  • Sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz (üzeri kızarana kadar)
  • İstediğimiz şekilde üzerleri kızaran sütlaçlarımızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonrada buzdolabında soğutup üzerlerini süsleyerek servis yapıyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder