Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
Patates püresi için;
- 3 tane orta boy patates
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Salça sos için;
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Hasan Paşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ekleyelim ardından baharatları ve galeta ununu koyalım yoğurmaya başlayalım eğer kıvamı size kuru gelirse kıymanız yağsız ise 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- İyice yoğuran kıymayı eşit parçalarda yuvarlayıp, çanak halinde fırın kabına dizelim dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Patatesleri haşlayalım haşlanan patateslere siy terayağ ve baharatın ekleyelim.
- İyice ezelim ben blendır tercih etmedim köftelerin üzerinde sabit kalsınlar diye çatal yardımı ile ezdim eğer bir aparatınız varsa onlada edebilirsiniz.
- Ardından köfteleri üzerine yağlı kağıt koyarak 180 derce fırında sularını salana kadar pişirelim.
- Tavada yağ ve salçayı kavuralım üzerine su ekleyelim.
- Pişen köftelerin tabanına dökelim, patates püresini üzerlerin koyalım.
- Kaşar peynirini de üzerine ekleyerek fırına verelim peynirler eriyip renk alana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder