Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 350 gram dana kıyması
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
- 1/çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağı su (500 ml.)
- Tuz (eğer salçanız tuzsuz ise)
Süs için;
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcımızla başlayalım. Öncelikle soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim veya rendeleyelim.
- Yoğurma kâsesine kıymayı, yumurtayı, soğan ve sarımsagı, galeta ununu ve baharatları ekleyip, güzelce yoğuralım.
- Kâselerimize 5er adet ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayalım. Misketleri yuvarlamak için ise avucumuzu hafifce ıslatıp öyle yuvarlarsak daha iyi sonuç alırız.
- Sosu için; salçayı (salçam tuzlu olduğu için tuz eklemedim, eğer sizin salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyebilirsiniz) ve suyu güzelce tel çırpıcıyla karıştırıp köftelerin üzerine eşit bir şekilde pay edelim.
- Bu tarifden 5 porsyon çıkıyor.
- Süs için; üzerine iyice yıkadığım ve tohumlarını aldığım biberleri bölerek üzerlerine 3-4 parça koydum.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış fırında 190 derece, fanlı ayarda yaklaşık 28-30 dakika boyunca pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder