13 Haziran 2023 Salı

Soslu Misket Köfte Tarifi

 

Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 350 gram dana kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı su (500 ml.)
  • Tuz (eğer salçanız tuzsuz ise)

Süs için;

  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber

    Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcımızla başlayalım. Öncelikle soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim veya rendeleyelim.
  • Yoğurma kâsesine kıymayı, yumurtayı, soğan ve sarımsagı, galeta ununu ve baharatları ekleyip, güzelce yoğuralım.
  • Kâselerimize 5er adet ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayalım. Misketleri yuvarlamak için ise avucumuzu hafifce ıslatıp öyle yuvarlarsak daha iyi sonuç alırız.
  • Sosu için; salçayı (salçam tuzlu olduğu için tuz eklemedim, eğer sizin salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyebilirsiniz) ve suyu güzelce tel çırpıcıyla karıştırıp köftelerin üzerine eşit bir şekilde pay edelim.
  • Bu tarifden 5 porsyon çıkıyor.
  • Süs için; üzerine iyice yıkadığım ve tohumlarını aldığım biberleri bölerek üzerlerine 3-4 parça koydum.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış fırında 190 derece, fanlı ayarda yaklaşık 28-30 dakika boyunca pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder