Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 +yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un
Hatay Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış margarini, sıvı yağı, şekeri, suyu, kömbe baharatını, kabartma tozu ve vanilini karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyin, elinize yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, Hatay’ın kömbe kalıbına bastırın ve yere vurun çıksın. yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180° derecede çok az rengi dönene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında bekletin, sertleşecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder