19 Haziran 2023 Pazartesi

Hatay Kömbesi Tarifi

 

Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 +yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Aldığı kadar un

    Hatay Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşamış margarini, sıvı yağı, şekeri, suyu, kömbe baharatını, kabartma tozu ve vanilini karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyin, elinize yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, Hatay’ın kömbe kalıbına bastırın ve yere vurun çıksın. yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 180° derecede çok az rengi dönene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında bekletin, sertleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder