Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 buçuk su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olabilir)
- Bir fiske tuz
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Üzerine dökmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Havuç Dilimi Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeleri derin bir kaba alın iyice homejen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ne çok yumuşak nede çok sert bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde otuz tane bezeler yapın .
- Merdane yardımıyla bir çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Üzerine nişasta serpin bu şekilde beşerli bezeler yapın .
- Üzerlerine tek tek nişasta serpin.
- Beşerli beşerli merdaneyle açabildiğiniz kadar açın, mutlaka bol bol nişasta serpin, yufkalar birbirine yapışmasın.
- Yuvarlak borcam tepsisine göre ayarlayın .
- Kalan parçaları aralarına koyun on beş alta on beş üste gelecek şekilde ayarlayın ben havuç dilimi yaptım siz istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Fansız fırında 160-170 derecede pişirin, arada kontrol edin fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın şeker eriyene kadar karıştırın bir dilim limonuda atın tencereye orta ateşte kaynatın şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak. Kolay gelsin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder