Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet küçük kabak
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini için:
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tavada kavuralım.
- Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kıymaya ilave edelim.
- Sıvıyağda soteleyelim ve üzerine salçayı, suyu ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.
- Kabakları ortadan ikiye ayıralım.
- Kabakları oyalım… Oyduğumuz yere iç harcından ilave edelim.
- Tüm kabakları doldurduktan sonra, fırın tepsisine alalım.
- Salçalı su yapıp üzerine gezdirelim ve biberi domatesi süs amaçlı üzerine dizelim.
- İsteye göre kaşar peyniri üzerinedir rendeleyebilirsiniz.Fırında 25 dakika 200 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder