6 Haziran 2023 Salı

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi

 

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük kabak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerini için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

    Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tavada kavuralım.
  • Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kıymaya ilave edelim.
  • Sıvıyağda soteleyelim ve üzerine salçayı, suyu ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Kabakları ortadan ikiye ayıralım.
  • Kabakları oyalım… Oyduğumuz yere iç harcından ilave edelim.
  • Tüm kabakları doldurduktan sonra, fırın tepsisine alalım.
  • Salçalı su yapıp üzerine gezdirelim ve biberi domatesi süs amaçlı üzerine dizelim.
  • İsteye göre kaşar peyniri üzerinedir rendeleyebilirsiniz.Fırında 25 dakika 200 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder