İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 125 gram tereyağı veya margarin ( Oda ısısında )
İçi için;
- Hazırladığımız hamurun üçte biri
- 2 silme yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Dışını bulamak için;
- Yeteri kadar irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamurun üçte birine ceviz ve kakao eklenip yoğurulur.
- Sade olanı mandalina büyüklüğünde kakaolu olanı bilye büyüklüğünde şekil verelim. Sade olan hamuru elimizle açıp içine kakaolu harçtan koyalım ve kapatalım daha sonra irmiğe bulayalım ve bıçakla artı şekli verelim.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
- Şerbeti için su ve şeker ocakta orta ateşte kaynatılıp.
- Limon eklenip 15 dakika daha kaynatılır.
- Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilip 1 saat dinlendirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder