3 Haziran 2023 Cumartesi

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 125 gram tereyağı veya margarin ( Oda ısısında )

İçi için;

  • Hazırladığımız hamurun üçte biri
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Dışını bulamak için;

  • Yeteri kadar irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamurun üçte birine ceviz ve kakao eklenip yoğurulur.
  • Sade olanı mandalina büyüklüğünde kakaolu olanı bilye büyüklüğünde şekil verelim. Sade olan hamuru elimizle açıp içine kakaolu harçtan koyalım ve kapatalım daha sonra irmiğe bulayalım ve bıçakla artı şekli verelim.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti için su ve şeker ocakta orta ateşte kaynatılıp.
  • Limon eklenip 15 dakika daha kaynatılır.
  • Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilip 1 saat dinlendirilip servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder