1 Haziran 2023 Perşembe

Kabak Kalye Tarifi

 

Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy kabak
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet yeşil biber
  • Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su

    Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavada 1 kaşık yağla kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  • 1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün.
  • Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin.
  • Tekerlek şeklinde kesin.
  • Tencereye yerleştirin.
  • En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun.
  • Ortaya birkaç kabak yerleştirin.
  • En ortada kıymalı harç kalmalı.
  • Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin.
  • Domates ve yeşil biberle üstlerini süsleyin.
  • Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın.
  • Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın.
  • Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir.
  • Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin.
  • Pişince altını söndürün.
  • Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın.
  • Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın. Yemeğimiz hazır. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder