1 Haziran 2023 Perşembe

Paneli Kereviz Tarifi

 

Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kereviz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Yoğurdu için;

  • 2 su bardağı az sulu yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
  • Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
  • Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder