Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için:
- 500 gr yağsız dana kıyması
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için;
- Un
- 3 adet yumurta
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
- Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
- Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım. Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
- Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…
Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder