Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 bardak toz şeker
- 3 bardak+çeyrek su bardağı su
Helva yapımı için;
- 2 bardak irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Çay kaşığı ucu toz tarçın
Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım şekeri tencereye alıp, eriyip renk değiştirmeye başlayınca karıştıralım, üzerine suyu ilave edip karıştırın ilk başta şeker sert olacak fakat su ısındıkça eriyecektir.
- Şeker tamamen eriyince altını kapatıp kenara alalım kaynamasına gerek yok.
- Bir tencereye sıvı yağ alıp kızdırın üzerine irmiğimizi ekleyip renk değiştirene kadar kavuralım renk değiştirince üzerine şerbeti ve toz tarçını ilave edip, şerbetini çekene kadar karıştırın.
- Şerbeti dökünce çok sıçrıyor dikkatli olalım altını kapatınca 15 dk. demlenmeye bırakıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder