Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük patates (küp küp doğranmış)
- 2 orta boy patlıcan (küp küp doğranmış)
- 4 tane yeşil biber (tohumu temizlenmiş ve ufak doğranmış)
- 3 yemek kaşığı konserve domates sos (yoksa 3 orta boy küp küp doğranmış domates)
- 3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, yağı kızdırın.
- Önce patatesi, ardından patlıcanı kızartıp, havlu kağıt üzerine alın.
- Biberleri de yağa atıp, biberler diri haldeyken, tenceredeki yağı boşaltın ve biberlerin üzerine domates sosu koyun. 1-2 dk sonra bu karışımıda bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
- Tüm sebzeleri bir kapta harmanlayın. İçine süzme yoğurt tuz karabiber ve sarımsağıda ilave edip, herşey iyice karışana kadar karıştırın.
- Mezeyi tabağa alın. Üzerine yağda kızdırdığınız pul biberi döküp, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder