12 Haziran 2023 Pazartesi

Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi

 

Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük patates (küp küp doğranmış)
  • 2 orta boy patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 4 tane yeşil biber (tohumu temizlenmiş ve ufak doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı konserve domates sos (yoksa 3 orta boy küp küp doğranmış domates)
  • 3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

    Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, yağı kızdırın.
  • Önce patatesi, ardından patlıcanı kızartıp, havlu kağıt üzerine alın.
  • Biberleri de yağa atıp, biberler diri haldeyken, tenceredeki yağı boşaltın ve biberlerin üzerine domates sosu koyun. 1-2 dk sonra bu karışımıda bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
  • Tüm sebzeleri bir kapta harmanlayın. İçine süzme yoğurt tuz karabiber ve sarımsağıda ilave edip, herşey iyice karışana kadar karıştırın.
  • Mezeyi tabağa alın. Üzerine yağda kızdırdığınız pul biberi döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder