Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları doğruyoruz.
- Tencerede erittiğimiz yağa unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından patlıcanları ekliyoruz.
- Az kavurduktan sonra sütümüzü döküp topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz.
- Suyumuzuda ekledikten sonra ara ara karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Baharatlarıda ekledikten sonra kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.
Çorbamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder