Közlenmiş Kapya Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- ️5 adet kırmızı kapya biber (Çekirdekleri çıkarılmış)
- ️3 adet yeşil çarliston biber (Çekirdekli)
- ️300 gram doğal yoğurt
- ️1 diş sarımsak
- ️1 avuç maydanoz
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
Közlenmiş Kapya Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çekirdekleri çıkarılmış biberleri fırın tepsisine yan yana dizin ve 250°’de yaklaşık 30 dakika közleyin.
- Közledikten sonra kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın.
- İçine yoğurt, maydanoz, bir diş sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Tek kelimeyle muhteşem.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder