Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yaş yufka
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 7 -8 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- Sıvıyağ
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Salça
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri yıkayıp kabuğunu soyup bir tencerede haşlayalım.
- Haşlanmış patateslerimizin suyunu süzüp ezecek yardımıyla yada çatal ile ezelim.
- Bir tencereye sıvı yağ, soğanları doğrayıp ve salçamızı da koyup kavuralım.
- Sonra ezdiğimiz patatesleri de ilave edelim.
- Üzerine nane, pulbiber ,karabiber ve tuzunu ekleyip iyice harmanlanana kadar karıştıralım.
- Yufkamızı üçgen olacak şekilde bölelim.
- Büyük bir kasede un sıvı yağ sirke karışımını iyice çırpalım.
- Kestiğimin yufkaların her birine hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürelim.
- Daha sonra iç harcımızdan kaşık yardımıyla yufkamızın içine koyup böreğimizi saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp susam ve çörek otunu serpelim.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder