15 Haziran 2023 Perşembe

Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yaş yufka
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 7 -8 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Salça

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

    Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri yıkayıp kabuğunu soyup bir tencerede haşlayalım.
  • Haşlanmış patateslerimizin suyunu süzüp ezecek yardımıyla yada çatal ile ezelim.
  • Bir tencereye sıvı yağ, soğanları doğrayıp ve salçamızı da koyup kavuralım.
  • Sonra ezdiğimiz patatesleri de ilave edelim.
  • Üzerine nane, pulbiber ,karabiber ve tuzunu ekleyip iyice harmanlanana kadar karıştıralım.
  • Yufkamızı üçgen olacak şekilde bölelim.
  • Büyük bir kasede un sıvı yağ sirke karışımını iyice çırpalım.
  • Kestiğimin yufkaların her birine hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürelim.
  • Daha sonra iç harcımızdan kaşık yardımıyla yufkamızın içine koyup böreğimizi saralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp susam ve çörek otunu serpelim.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder