Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 1 çay bardağı yoğurt (125 gram)
- 2 su bardağı un (240 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram haşhaş (3 yemek kaşığı)
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ekleyip 2 dakika çırpılır.
- Un, haşhaş, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir tekrar spatula ile hafif karıştırılır.
- Yapılan harcı yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında. 35-40 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder