Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpalım.
- Sıvıları ekleyelim.
- Ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Ardından yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
- 160 derece fırında pişirelim.
- Sosu için. Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Pişen keki dışarıya alalım ilk sıcağı çıkınca keki dilimleyelim ve üzerini çatal ile delelim.
- Üzerine sosunu dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder