Limonlu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)
- 1 paket kedi dili bisküvi (kullandığınız kabın büyüklüğüne göre değişebilir)
Krema için;
- 250 gram labne
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket krem şanti
- 1 pake şekerli vanilin
Limonlu sos için;
- 100 ml limon suyu
- 50 ml su
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 büyük rendelenmiş limon kabuğu
- Bir çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Limonlu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremasını hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Krema için; tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
- Limon sos için; limonun kabuğunu rendeleyip şekeri ekleyin, elinizle ovuşturun ve tencereye alın. Yumurtaları ekleyip rengi açılıncaya kadar çırpın.
- Daha sonra limon suyu ve nişastalı suyu ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen sosu süzüp soğumaya bırakın (ben süzmedim mikser ile ezdim). Küçük borcama kedi dillerini süte batırıp dizin.
- Üzerine krema ve limon sosunu ekleyip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. En az 5-6 saat buzdolabında bekletip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder