18 Haziran 2023 Pazar

Geleli Kebabı Tarifi

 

Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates (soyulmuş)
  • 1 su bardağı sıcak su

Ayrıca;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 büyük boy patlıcan

Servis için;

  • İsteğe bağlı lavaş

    Geleli Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar közleyin.
  • Et sote için; tencerede sıvı yağı kızdıralım. Etleri ve tereyağını ekleyip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Bu sırada sebzeleri doğrayalım. Sırasıyla soğanı, sarımsağı, biberleri ekleyip biraz kavuralım. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın ve fırın kabına yayın.
  • Ardından et soteyi patlıcanların üzerine dökelim. Üzerine çeri domatesleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder