Lotus Çizkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 600 gram labne
- 1 paket sıvı krema
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet l yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Lotus bisküvi kreması yada muadilleri
- Fındık kırığı
Lotus Çizkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir cam kasenin içerisine yumurtaları kıralım ve şekeri ekleyelim.
- Bir tencerenin sadece dip kısmını kaplayacak kadar su koyup kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayınca cam kabı üstüne koyup 10 dk boyunca sürekli karıştıralım. Ta ki köpük köpük olana dek.
- Köpükleşince ocaktan alıp içerisine suyunu süzdürdüğümüz labneyi, kremayı ve kuruları ekleyelim. İyice çırpıp birbirine yedirelim.
- Tencereye döküp pişirelim. Koyu kıvam alıp baloncuk çıkmaya başlayınca altını kapatalım.
- Robotta çektiğimiz burçak bisküvinin içine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım. Kalıbın içine döküp bardak yardımı ile bastıralım.
- Üzerine sos koyacak kadar boşluk ayırıp labneli karışımdan koyup düzeltelim.
- Bir çaydanlık yada cezve içine az miktarda su koyup kaynayınca içine bisküvi kreması kavanozunu koyup erimesini bekleyelim. Arada karıştıralım.
- İlk sıcaklığı gidince kremanın üstüne dökebiliriz.
- Ben bisküvi kremasına fındık ve badem kırığı yakıştırıyorum siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kenar kısımlarına fındık kırığı döküp bisküviyide ortadan kırıp süsleyebilirsiniz.
- Gül tomurcuğu kurusuda çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Yerken bir tarafta burnunuza gelen o kokusu mest ediyor🌹🥧.
- Kullandığım bisküvi kreması nusspo markadır. Lotus markasına göre daha uygun fiyatı. Süslemek içinde yine muadili olan mcvites marka karamelize bisküvisini kullanıyorum 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder