18 Haziran 2023 Pazar

Lotus Çizkek Tarifi

 

Lotus Çizkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 600 gram labne
  • 1 paket sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet l yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Lotus bisküvi kreması yada muadilleri
  • Fındık kırığı

    Lotus Çizkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir cam kasenin içerisine yumurtaları kıralım ve şekeri ekleyelim.
  • Bir tencerenin sadece dip kısmını kaplayacak kadar su koyup kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynayınca cam kabı üstüne koyup 10 dk boyunca sürekli karıştıralım. Ta ki köpük köpük olana dek.
  • Köpükleşince ocaktan alıp içerisine suyunu süzdürdüğümüz labneyi, kremayı ve kuruları ekleyelim. İyice çırpıp birbirine yedirelim.
  • Tencereye döküp pişirelim. Koyu kıvam alıp baloncuk çıkmaya başlayınca altını kapatalım.
  • Robotta çektiğimiz burçak bisküvinin içine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım. Kalıbın içine döküp bardak yardımı ile bastıralım.
  • Üzerine sos koyacak kadar boşluk ayırıp labneli karışımdan koyup düzeltelim.
  • Bir çaydanlık yada cezve içine az miktarda su koyup kaynayınca içine bisküvi kreması kavanozunu koyup erimesini bekleyelim. Arada karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı gidince kremanın üstüne dökebiliriz.
  • Ben bisküvi kremasına fındık ve badem kırığı yakıştırıyorum siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kenar kısımlarına fındık kırığı döküp bisküviyide ortadan kırıp süsleyebilirsiniz.
  • Gül tomurcuğu kurusuda çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Yerken bir tarafta burnunuza gelen o kokusu mest ediyor🌹🥧.
  • Kullandığım bisküvi kreması nusspo markadır. Lotus markasına göre daha uygun fiyatı. Süslemek içinde yine muadili olan mcvites marka karamelize bisküvisini kullanıyorum 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder