18 Haziran 2023 Pazar

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre artı bir su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz şanti
  • Yarım paket petibör bisküvi (isteğe göre)

Çilekli sos için;

  • 15,20 adet çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir un ve nişasta eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Toz şeker eklenir ve hızlıca karıştırılır. 1 litre süt eklenir ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
  • İlk sıcaklığının gitmesi beklenir ve şanti ile 1 bardak süt muhallebiye direk karıştırılır ve mikserle 10 dakika kadar iyice çırpılır.
  • Baya akışkan bir kıvamda olması lazım gerekirse biraz daha extra süt ekleyebilirsiniz çırparken.
  • Ilık haldeki krema kaplara pay edilir, üzeri biraz kabuklanınca ılıyan çilekli sos dökülür.
  • Sosu için; çilekler su ve şeker ile yumuşayana kadar pişirilir, blendırdan geçirilir.
  • Nişastayı yarım çay bardağı su ile seyreltip yavaşça ve bir yandan da karıştırarak çileklere yedirilir.
  • Bir kaç dakika kaynadıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Dolapta iyice soğuyan tatlınızı istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder