Maş Fasulyeli Tavuk Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 6-7 tane kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- Çeyrek demet dereotu
- 1 su bardağından 2 parmak yukarıda maş fasulyesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
- Çeyrek kahve fincanı zeytinyağı
Maş Fasulyeli Tavuk Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü haşlayın, soğuduktan sonra tiftikleyin.
- Kornişon, kapya biber ve dereotunu doğrayın.
- Sindirim sistemine yardımcı olan maş fasulyesini yıkayın, içi su dolu tencereye koyun, kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirin ve altını kapatıp süzün. Salataya ekleyin. Daha fazla kaynatmayın ezilir.
- Salata sosumuzu da karıştırıp salata malzemelerimizin üzerine ekliyoruz. Dilerseniz beş çaylarınızda, dilerseniz öğün olarak tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder