Mercimek Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı içme suyu haşlamak için
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
Üzerine;
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya ince doğranmış bir adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Mercimek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği güzelce yıkıyoruz. Tencerenin içerisine iki su bardağı su ekleyip, suyu çekip mercimekler iyice açılıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- İçerisine baharatları ilave edip, yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
- Servis tabağına dizdiğimiz mercimek mantıların üzerine su ile açtığımız ve çok az da tuz eklediğimiz süzme yoğurdunu ilave ediyoruz.
- Tereyağ ve toz biberi tavada eritip, üzerine döküp,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder