10 Haziran 2023 Cumartesi

Mercimek Mantı Tarifi

 

Mercimek Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı içme suyu haşlamak için
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzerine;

  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya ince doğranmış bir adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Mercimek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği güzelce yıkıyoruz. Tencerenin içerisine iki su bardağı su ekleyip, suyu çekip mercimekler iyice açılıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  • İçerisine baharatları ilave edip, yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
  • Servis tabağına dizdiğimiz mercimek mantıların üzerine su ile açtığımız ve çok az da tuz eklediğimiz süzme yoğurdunu ilave ediyoruz.
  • Tereyağ ve toz biberi tavada eritip, üzerine döküp, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder