Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
- Sıvı yağ
- 3 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Galeta unu
- 5 yumurta beyazı
Muska Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyip kavrulan soğana ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları yarım ay şeklinde ikiye katlayıp 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Her bir yufkamızı aynı şekilde kestikten sonra birinin ucuna harcımızdan koyup, muska şeklinde sarıyoruz.
- Bütün yufkaları sardıktan sonra böreklerimizi önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağ da kızartıyoruz (dilerseniz kızartmadan bir kısmını dondurucuya atıp daha sonra da kızartabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder