10 Haziran 2023 Cumartesi

Muska Börek Tarifi

 

Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • Sıvı yağ
  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Galeta unu
  • 5 yumurta beyazı

    Muska Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyip kavrulan soğana ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları yarım ay şeklinde ikiye katlayıp 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Her bir yufkamızı aynı şekilde kestikten sonra birinin ucuna harcımızdan koyup, muska şeklinde sarıyoruz.
  • Bütün yufkaları sardıktan sonra böreklerimizi önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağ da kızartıyoruz (dilerseniz kızartmadan bir kısmını dondurucuya atıp daha sonra da kızartabilirsiniz) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder