18 Haziran 2023 Pazar

Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi

 

Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet böreklik yufka

İç harç için malzemeler;

  • 2 yeşil biber (minik doğranmış)
  • 1 kapya biber (minik doğranmış)
  • 1 normal boy domates (kabuğu soyulmuş, suyu alınmış ve minik doğranmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 çorba kaşığı ketçap
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı hazırlayıp karıştırıyoruz.
  • Yufkaları her biri 8 parça olacak şekilde bölüyoruz.
  • Yufkaların içine harçtan 1. 5 dolu tatlı kaşığı ekleyip yufkaları sarıyoruz (yufkaların ucunun yapışması için yufka uçlarını hafif suya batırıyoruz)
  • Bol yağda kızartıyoruz. Sıcak şekilde servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder