Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet böreklik yufka
İç harç için malzemeler;
- 2 yeşil biber (minik doğranmış)
- 1 kapya biber (minik doğranmış)
- 1 normal boy domates (kabuğu soyulmuş, suyu alınmış ve minik doğranmış)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 çorba kaşığı ketçap
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı hazırlayıp karıştırıyoruz.
- Yufkaları her biri 8 parça olacak şekilde bölüyoruz.
- Yufkaların içine harçtan 1. 5 dolu tatlı kaşığı ekleyip yufkaları sarıyoruz (yufkaların ucunun yapışması için yufka uçlarını hafif suya batırıyoruz)
- Bol yağda kızartıyoruz. Sıcak şekilde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder