18 Haziran 2023 Pazar

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi

 

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı petek toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kek kısmı için;

  • 1,5 su bardağı bendo irmik
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı yeğenler buğday unu
  • 1 su bardağı petek toz şeker
  • 1 su bardağı vera sıvı yağı
  • 1 su bardağı birşah yoğurt
  • 1 paket dorbi şekerli vanilin
  • 1 paket dorbi kabartma tozu
  • 4 adet yumurta

Üzeri için;

  • Toz fıstık veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz

    Karamelize Şerbetli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için 3 su bardağı toz şekerin bir bardak kadar kısmını tencereye alıp kısık ateşte karamel rengine gelene kadar tutun.
  • Sonra 3,5 su bardağı su ekleyin ve katı karamel eridikten sonra kalan 2 bardak şekeri koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon sıkın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kek kısmı için; yumurta ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Un, şekerli vanilin, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştıralım.
  • Yağlanmış orta boy bir borcama kek karışımını dökün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
  • Fırından çıkınca hemen soğuk şerbetle buluşturun. Böylece tatlı şerbeti hemen çekecek. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder