Karamelize Şerbetli Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı petek toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Kek kısmı için;
- 1,5 su bardağı bendo irmik
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı yeğenler buğday unu
- 1 su bardağı petek toz şeker
- 1 su bardağı vera sıvı yağı
- 1 su bardağı birşah yoğurt
- 1 paket dorbi şekerli vanilin
- 1 paket dorbi kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Üzeri için;
- Toz fıstık veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz
Karamelize Şerbetli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için 3 su bardağı toz şekerin bir bardak kadar kısmını tencereye alıp kısık ateşte karamel rengine gelene kadar tutun.
- Sonra 3,5 su bardağı su ekleyin ve katı karamel eridikten sonra kalan 2 bardak şekeri koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon sıkın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kek kısmı için; yumurta ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Un, şekerli vanilin, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış orta boy bir borcama kek karışımını dökün.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
- Fırından çıkınca hemen soğuk şerbetle buluşturun. Böylece tatlı şerbeti hemen çekecek. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder