21 Haziran 2023 Çarşamba

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Tozbiber
  • 6 dilim pastırma
  • Biraz kaşar rendesi

    Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri robota atıp pürüzsüz kıvam olana kadar robotta çekiyoruz.
  • Tahin miktarına tadıp bakabilirsiniz damak zevkinize göre çünkü bende göz kararı katıyorum tahinini.
  • En son pürüzsüz bir kıvama gelince humusumuzu güvece yayıyoruz.
  • Kaşar rendeleriyle karıştırarak güvece humusu yayalım en üste konduğu zaman kuruyor kaşarlar.
  • Üzerine tereyağı tozbiber biraz gezdirelim.
  • Pastırmaları parça parça yapıp üzerine koyup 200 derece ısınmış fırına veriyoruz pastırmaları pişip kaşarları eriyince humusumuz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder