Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaşmaya
- 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Sucuk dilimleri
- Kaşar peyniri
Üzerine sürmek için ;
- Yumurta sarısı
- 1-2 damla pekmez
Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına sütü,sıvı yağı,tuzu ve şekeri, yumurta beyazını ve mayayı alıp iyice karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışayan bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
- Üzerini temiz bir bezle kapatıp 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
- Mayalanan bezelerin ortalarına sucuk dilimlerini ve kaşar peyniri dilimlerini bastırarak yerleştirelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derece pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtelim böylece yumuşacık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder