Patatesli Börek (Yumuşak Börek Sevenler İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 tane orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
Sosu için;
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı yoğurt (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
Patatesli Börek (Yumuşak Börek Sevenler İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı yağda kavuralım ocağın altını kapatıp ,içine haşladığımız patatesleri koyalım damak tadımıza göre tuz, karabiber, pulbiber atıp patatesleri ezerek karıştıralım.
- Ayrı bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim bu karışımdan 5-6 kaşık üzerine döküp, sonra fırçayla her yerine sürelim yufkanın bir ucunu ortaya doğru katlayalım.
- Katladığımız yere de biraz fırçayla sos sürelim yani yarım ay şeklinde olacak. Katladığımız yere patatesli harçtan uzunlamasına koyalım ve saralım.
- Yağladığımız tepsinin orta kısmına koyup kendi etrafında dolayalım. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapalım bütün yufkalar bitince kalan sosu üzerine gezdirelim ve fırçayla sürelim.
- Zamanınız varsa üzerine streç film geçirip buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
- Önceleden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 5 dk bekleyelim. Yumuşacık böreğimiz hazır 👍🏻.
Not:
1-İçini peynirli yada ıspanaklı yapabilirsiniz.
2-Aynı sosla 6 yufka ile normal tepsi böreği de yapıyorum her katına sostan sürüyorum 3. katta harcı koyup tekrar aynı işlemi yapıyorum. Kalan sosu üzerine gezdirelim. O şekilde de deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder