16 Haziran 2023 Cuma

Patatesli Börek (Yumuşak Börek Sevenler İçin) Tarifi

 

Patatesli Börek (Yumuşak Börek Sevenler İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta

    Patatesli Börek (Yumuşak Börek Sevenler İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı yağda kavuralım ocağın altını kapatıp ,içine haşladığımız patatesleri koyalım damak tadımıza göre tuz, karabiber, pulbiber atıp patatesleri ezerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha serelim bu karışımdan 5-6 kaşık üzerine döküp, sonra fırçayla her yerine sürelim yufkanın bir ucunu ortaya doğru katlayalım.
  • Katladığımız yere de biraz fırçayla sos sürelim yani yarım ay şeklinde olacak. Katladığımız yere patatesli harçtan uzunlamasına koyalım ve saralım.
  • Yağladığımız tepsinin orta kısmına koyup kendi etrafında dolayalım. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapalım bütün yufkalar bitince kalan sosu üzerine gezdirelim ve fırçayla sürelim.
  • Zamanınız varsa üzerine streç film geçirip buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
  • Önceleden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 5 dk bekleyelim. Yumuşacık böreğimiz hazır 👍🏻.
  • Not:

    1-İçini peynirli yada ıspanaklı yapabilirsiniz.

    2-Aynı sosla 6 yufka ile normal tepsi böreği de yapıyorum her katına sostan sürüyorum 3. katta harcı koyup tekrar aynı işlemi yapıyorum. Kalan sosu üzerine gezdirelim. O şekilde de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder