5 Haziran 2023 Pazartesi

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi

 

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Sosu için

  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Çok dolu olmasın)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvıyağda kıymayı kavuralım soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Haşlanmış patatesleri içine ezip ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Baharatlarını tuzunu ilave ederek soğumaya alalım.
  • Yufkanın dört ucunu bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
  • Uzun ince olarak harçtan yufkanın uç kısmına uzunlamasına yayalım ve rulo olarak katlayalım.
  • İki parmak genişliğinde yufkayı dilimleyelim.
  • Yağlanımış tepsiye yufkaları dizelim üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp 170 derece fıfına verelim hafif çıtırdayıp pembe renk alana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  • Bu esnada sosunu hazırlayalım. Bir yemek kaşığı salçayı iki yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  • İçine rendelenmiş sarımsakları ilave edelim kavuralım.
  • Suyunu ekleyelim bir taşım kaynatalım.
  • Ilık sosu fırından çıkmış yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla dökelim.
  • Tekrar fırına verelim sosunu çekip çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurla servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder