Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 150 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
Sosu için
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Çok dolu olmasın)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvıyağda kıymayı kavuralım soğanı ilave edelim kavuralım.
- Haşlanmış patatesleri içine ezip ilave edelim iyice karıştıralım.
- Baharatlarını tuzunu ilave ederek soğumaya alalım.
- Yufkanın dört ucunu bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
- Uzun ince olarak harçtan yufkanın uç kısmına uzunlamasına yayalım ve rulo olarak katlayalım.
- İki parmak genişliğinde yufkayı dilimleyelim.
- Yağlanımış tepsiye yufkaları dizelim üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp 170 derece fıfına verelim hafif çıtırdayıp pembe renk alana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
- Bu esnada sosunu hazırlayalım. Bir yemek kaşığı salçayı iki yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
- İçine rendelenmiş sarımsakları ilave edelim kavuralım.
- Suyunu ekleyelim bir taşım kaynatalım.
- Ilık sosu fırından çıkmış yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla dökelim.
- Tekrar fırına verelim sosunu çekip çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurla servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder