5 Haziran 2023 Pazartesi

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 veya 250 gram burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

Limon sosu için:

  • 3 adet limon rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin

    Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
  • Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri çelik tencerede çırpalım.
  • Ayrı tencereye sıcak su koyup kaynamaya başlayınca çırptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
  • Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca vanilyayı, nişastayı ve sıvı kremayı ve labneyi de koyup iyice çırpalım.
  • Ocağa alalım.
  • Muhallebi gibi pişirelim.
  • Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.
  • Limon sosu için:3 adet limonu rendeleyin şekeri koyun limonla şekeri elimizle iyice ovuyoruz.
  • Sonra içine limon suyunu sıkın ve su ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün.
  • İçine nişasta, vanilin koyup iyice çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tüm sütlü tatlılarda ve cheseecakelerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz🍋🍋mutlu kalın🤗

    Not:1 gün mutlaka dinlenmelidir. Ertesi gün süsleyip servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder