Pratik Yanardağ Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
İç Dolgusu İçin;
- 1 paket krem şanti
- 6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
- 1 tane muz
Üzeri için;
- 1 paket meyve sosu ( orman meyveli )
- 1 su bardağı su
Pratik Yanardağ Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada kullanacağınız sosu arkasında yazan şekilde hazırlamalısınız.
- Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz. İçine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz.
- Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ).
- Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz, diğerinin de üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz. Bu aşamada fırça ile de ıslatabilirsiniz. Sütün çok gelmesi halinde kekiniz parçalanabilir.
- Kekin ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı kenarlarından boşluk bırakarak dolduruyoruz.
- Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz.
- 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz.
- Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz.
- Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder