Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
Marine için;
- 4 adet derisiz somon balığı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
️️️Sosu için;
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 300 gram buzluk sebze ( karnabahar, havuç, brokoli)
- 300 gram krema
- 1 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse)
- 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı sebze tozu
- Karabiber
- Tuz
- Biraz muskat
- Bir tutam dereotu ( ince kıyılmış)
Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için; tereyağ ve sıvı yağını eritin.
- Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Kremayı, labneyi, sebzeleri ve baharatları ekleyip kaynatın.
- Kapağını kapatmadan, kaynayınca orta ateşte pişirin. ( sebzeleri çok yumşatmayın çünkü fırında da pişecek).
- Nişastalı suyu da ekleyip yüksek ateşte kısaca pişirin.
- Dereotunu da ekleyin.
- Orta boy borcama dökün. ( benim borcam büyük geldi :-) )
- Üzerine somon balıklarını yerleştirin.
- Marine için; baharatları, sıvı yağını ve limon suyunu karıştırıp fırçayla balıkların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 28 dak. Pişirin.
- Fırını kapatın ve 2-3 dak. Fırında dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder