2 Haziran 2023 Cuma

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi

 

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

Marine için;

  • 4 adet derisiz somon balığı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

️️️Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 300 gram buzluk sebze ( karnabahar, havuç, brokoli)
  • 300 gram krema
  • 1 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı sebze tozu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biraz muskat
  • Bir tutam dereotu ( ince kıyılmış)

    Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; tereyağ ve sıvı yağını eritin.
  • Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Kremayı, labneyi, sebzeleri ve baharatları ekleyip kaynatın.
  • Kapağını kapatmadan, kaynayınca orta ateşte pişirin. ( sebzeleri çok yumşatmayın çünkü fırında da pişecek).
  • Nişastalı suyu da ekleyip yüksek ateşte kısaca pişirin.
  • Dereotunu da ekleyin.
  • Orta boy borcama dökün. ( benim borcam büyük geldi :-) )
  • Üzerine somon balıklarını yerleştirin.
  • Marine için; baharatları, sıvı yağını ve limon suyunu karıştırıp fırçayla balıkların üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 28 dak. Pişirin.
  • Fırını kapatın ve 2-3 dak. Fırında dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder