Selanik Gevreği (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı fındık
- 2 su bardağı kuru üzüm
Selanik Gevreği (Az Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılıp un, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
- Fındık ve kuru üzüm eklenerek karıştırılıp yağlı kağıt serili küçük boy borcama alınarak üzeri düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarıncaya kadar pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek bir parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine alınıp tekrar fırında 10 dakika daha kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder